1. lokakuuta 2017

Elämänhallintaa bujon avulla

Kymmenisen marttaa istui ke 27.9. Suomalaisen kirjakaupan tiloissa miettimässä, miten omaan elämää ja sen rönsyjä saisi paremmin hallintaan muistikirjan avulla.

Bullet journal eli bujo yhdistää kalenterin, tehtävälistat, päiväkirjan, mahdollistaa oman elämän seuraamisen ja voi avata itsestä aivan uusia puolia, kertoi myymälässä työskentelevä ja meille illan vetänyt Susa Pukema. Tärkeää ei ole välttämättä somat koristelut, vaan sisältö, joka voi kirjoittajaansa auttaa esimerkiksi ajanhallinnassa. Koska jokainen ihminen on erilainen, myös bujot ovat erilaisia. Bujoilu myös opettaa tekijäänsä sietämään epäteydellisyyttä: jotkut asiat, joita kirjaan innostuu kirjoittamaan, saattavat jäädä kesken tai väliin voi jäädä tyhjiä sivuja. Eräänlaista omaelämäkertaakin voi sillä rakentaa, bujoon saa helposti tallennettua itselle kirjoitushetkellä tärkeitä asioita.

Tutustumisillassa osa pääsi jo yhden haastavan kohdan yli, tyhjän kirjan kammo selätettiin ja ensimmäiset merkinnät pääsivät bujoon saakka. (HK)

Bujojen koristelu on kuulema tapa, josta erityisesti suomalaiset ovat innostuneet. Eipä mikään ihme kun on niin ihania tarroja, kyniä ja teippejä saatavilla! (HM)

Teksti: Johanna Hakkarainen
Kuvat: Henna Muhonen (HM) ja Hanna Kuirinlahti (HK)