7. toukokuuta 2018

Sirkkaruokakurssi 24.4.

Kaupunkimartat haluaa testata aina jotain uutta, ja tällä kertaa emme menneet siitä mistä aita on matalin - vuorossa oli ruokakurssi teemalla, jonka kohdalla monet martat varmasti hieraisivat silmiään.
Kaupunkimartat pääsivät kokkailemaan ja maistelemaan hyönteisistä tehtyjä ruokia, kun marttakeskuksen opetuskeittiöllä järjestettiin hyönteisruokakurssi.
Vain muutama martta oli aikaisemmin päässyt maistamaan hyönteisistä tehtyjä ruokia, joten kokemus oli monelle uusi ja jännittäväkin. Myöskään Marttakeskuksella ei oltu aiemmin hyönteisruokakurssia järjestetty. Kurssin ohjaaja Hanni Kuronen oli kuitenkin löytänyt meille hyviä reseptejä kokeiltavaksi.


Ruokia maisteltiin mielenkiinnolla ja kurssilaiset uskaltautuivat viemään yli jääneitä hyönteisherkkuja kotiinkin.
Illan menu:
- Couscoussalaatti paistettujen sirkkojen kera
- Friteerattuja sirkkoja limettidipin kera
- Hyönteislevite
- Sirkkapesto tagliatelle
- Kuhnureita lehtitaikinapedillä
- Omenahilloke karamellisoitujen sirkkojen kera
Sirkoista pystyy loihtimaan monenlaisia herkkuja, kuten kuvistakin näkyy! Kannatti testata. Kiitos Marttakeittiölle ja Hannille opettavaisesta ruokakurssista!
Kuvat Piia Lehtinen
Teksti Piia Lehtinen ja Tiina Oksman

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti