7. lokakuuta 2016

Sadonkorjuuherkkuja sesonkiruokakurssilla

Kaupunkimarttojen syksyn ruokakurssit alkoivat lokakuun alussa menneen kesän satoa maistellen. Sesonkiruokakurssille Marttakeskuksen opetuskeittiöön kerääntyi 4.10. kauhojen ja kattiloiden ääreen 15 eri-ikäistä marttaa. Illan ohjaajana toimi Hanni marttapiiristä.

Kurssilla käytettiin kasviksia, juureksia ja omenoita monipuolisesti ja jopa hieman yllättävälläkin tavalla. Illan ruokalistalla olivat seuraavat herkut:

Vihreä minestronekeitto
Paahdettu kukkakaalisalaatti ja vuohenjuusto-sitruunakastike
Kesäkurpitsavanukas
Punajuuripihvit sinihomejuustokastikkeella
Mausteinen peruna-kasvispata
Sadonkorjuuleipä
Juhlava omenagratiini ja vaniljajäätelö

Vihreä minestronekeitto
Kukkakaalisalaatti
Kesäkurpitsavanukas
Punajuuripihvit
Mausteinen peruna-kasvispata
Illan aikana tuli vaihdettua myös mielipiteitä syksyn sadosta ja sen käytöstä. Eniten keskustelua taisi herättää lehtikaali, jonka käytöstä oli monella kokemusta, joskaan kaikki eivät olleet sen erinomaisuudesta aivan vakuuttuneita. Vihreää minestronekeittoa maistellessa kuitenkin todettiin, että hieman hankalasti pureskeltava lehtikaali oli keitossa hautunut ihan kelpo kasvikseksi.

Lautasellinen herkkuja, huomaa myös sadonkorjuuleipä
Jälkkäriksi omenagratiinia vaniljajäätelön kera

Ruoat katosivat illan lopuksi parempiin suihin hetkessä, joten vaikutti siltä, että kaikki olivat kurssin anteihin tyytyväisiä. Illan vastuuhenkilö Sanna kiittää vielä kaikki mukana olleita mukavasta illasta ja Hannia hyvistä resepteistä.

Teksti: Sanna Tarnanen
Kuvat: Hilla Ryösö